25-01-2018: Werkconferentie De Samenwerkende Overheid

Mindful Marketing / I&O Research: Hoe organiseer je de nieuwe rol van de overheid?

Datum: 25-1-2018 van 12:30 – 17:00 – Utrecht

Werkconferentie De Samenwerkende Overheid

Hoe organiseer je de nieuwe rol van de overheid?

De overheid wil een andere rol innemen richting burgers en ondernemers. Meer partner en co-creator, om eigen initiatief uit de samenleving optimaal te laten bloeien. Niet hiërarchisch, wel samenwerkend. En de overheid, dat ben jij!

Om die nieuwe rol tot een succes te maken, staat vertrouwen voorop. De kanteling die nodig is om dit vertrouwen in het contact tussen de overheid en haar stakeholders waar te maken, begint bij de interne organisatie.

I&O Research en Mindful Marketing organiseren een werkconferentie waarin overheidsprofessionals, aan de hand van praktijkcases in verschillende stadia van kanteling, met elkaar in gesprek gaan. Om van elkaar te leren hoe je die nieuwe rol kunt organiseren.

Centrale vraag: hoe ziet de samenwerkende overheid – een overheid die haar ambtenaren faciliteert en daarmee partners en burgers betrokken en tevreden houdt – er van binnen uit?
Hoe kom je daar? Hoever kan je gaan met zelfsturing? Wat gaat er al goed, en welke valkuilen zijn er?

Van 13.00-16.30 kun je je laten inspireren door cases van de provincie Zuid-Holland, provincie Drenthe, gemeente Hollands Kroon en de gemeente Nijkerk. Verder is er nog een interactief deel tussen deelnemers en we besluiten met een paneldiscussie.

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier